Vitamin K2/D3

NOK 299,00
På lager
SKU
7042290101732

Hva er K2-vitamin?

K-vitamin ble oppdaget for mer enn 70 år siden av dansken Henrik Damm, som senere fikk Nobelpris for sin forskning. Han fant ut at vitaminet var essensielt for at blodet koagulerer, altså levrer eller stivner. Det fikk derfor navnet K-vitamin. Det er likevel først i de senere årene at man har fått øynene opp for den helsemessige betydningen av Vitamin K2 for ben- og hjertehelse.


Hva er forskjellen på K1 og K2?
Vitamin K1 (phylloquinone) produseres av planter og alger. Det finnes i grønne grønnsaker, og da særlig bladgrønnsaker.

Vitamin K2 (Menaquinon) produseres av ulike bakterier og finnes i fermenterte oster, noen meieriprodukter og gjæret mat. Matretten som inneholder mest K2-vitamin er den japanske matretten natto, mens den største K2-kilden i norsk kosthold er gammelost. Det kan være utfordrende å få i seg tilstrekkelig med K2-vitamin i vårt vestlige kosthold, og derfor vil daglig tilskudd være et godt utgangspunkt for en sunnere hverdag.

 


Egenskaper
Vitamin K1 er viktig for koagulering av blodet, samt at det kan gi bedre benhelse.

Vitamin K2 er også delaktig i koaguleringen av blodet og kan gi god benhelse, men det har i tillegg en viktig rolle for utviklingen av god hjertehelse. K2 aktiverer to viktige proteiner i kroppen: 

- Osteocalcin som gir bedre benhelse ved å øke tilførselen av kalsium til skjelettet

- MGP (Matrix gla protein) som bidrar til å redusere kalsium i åreveggene, og dermed gir oss renere og mer elastiske blodårer samt bedre hjertehelse

 


Innholdsfortegnelse
Ingredienser: Virgin linfrøolje, solsikkeolje,MenaQ7 (vitamin K2), kolekalciferol (vitamin D3)

Kapsler: Glyserol, gelatin, svart jernoksid, rød jernoksid

1 kapsel inneholder: Vitamin K2 200 μg 

Vitamin D3 10 μg 

 


Oppbevares mørkt og i romtemperatur.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Personer som bruker blodfortynnende Marevan må konsultere lege før bruk av K2-vitamin.
K2-vitamin er et fettløselig vitamin og bør inntas med et fettholdig måltid (minimum 5 gram fett), evt med tran.

 


Anbefalt dosering:
 En kapsel daglig er et godt utgangspunkt for å kompensere for underskudd på K2-vitamin i et vanlig norsk kosthold, og anbefales spesielt for deg som har passert 40 år, og som ønsker å bevare god benhelse og fine blodårer, slik at blodet flyter fritt. 

 Vår K2 Vitamin inneholder MenaQ7 – et 100 prosent naturlig vitamin K2 av høy kvalitet. Dette produseres av NattoPharma ASA, som er et norsk børsnotert biotekselskap. 

 For at kalsium skal bindes til benmassen vår best mulig er kroppen avhengig av et samspill mellom K2-vitamin og D-vitamin. I tillegg til K2 har vi derfor tilsatt vitamin D3 i produktet. Dette er i tråd med helsemyndighetenes anbefaling på inntak av 10 mikrogram daglig. 

 Blandingsbasen for K2-vitaminet består av linfrø- og solsikkeolje. Selve kapselen inneholder gelatin, samt svart og rød jernoksid, som begge er naturlige fargestoffer. 

Mer informasjon
Farge (ingen)
Størrelse 30 st
Artikkel nummer 2913264
Skriv din egen produktanmeldelse
Du omtaler:Vitamin K2/D3