Pharma Nord Bio-Magnesium

Pharma Nord Bio-Magnesium

Artikkelnummer: 3145
Pris kr
Ord. kr
Rek. kr
Farge
Valgt farge

Produktinformasjon

Magnesium er et viktig mineral for kretsløpet. De færreste av oss skjenker magnesium en tanke, men allikevel er magnesium et av de viktigste mineraler for organismen.

Magnesium er det mineralet som forekommer nest hyppigst i våre celler. Det er med på å kontrollere en rekke biokjemiske reaksjoner i vårt stoffskifte. Alle biokjemiske reaksjoner styres av enzymer, og langt de fleste enzymer arbeider sammen med metaller, deriblant magnesium. Magnesium inngår således i mer enn 300 enzymer i kroppen.


Magnesium er meget viktig for ATPase, et enzym som gjør cellene i stand til å utnytte energimolekylet ATP til en rekke forskjellige funksjoner. Noen av de mere vesentlige funksjoner er muskelarbeid, samt transport av næringsstoffer og andre substanser på tvers av cellemembranen. ATP blir også brukt til å danne nye celler og vev.


Hjertet har et ekstremt høyt magnesiuminnhold, og mineralet er med på å opprettholde den elektriske spenningen over cellemembranene i nerve- og muskelcellene, hvilket er avgjørende for at de fungerer ordentlig. Uten magnesium ville så vel hjertet, musklene og nervene miste sin kraft. Magnesium virker i tillegg krampeløsende og har en positiv virkning på mage/tarmfunksjonen. Magnesium inngår som en viktig del av skjelettet og tilskudd styrker benstrukturen. Magnesium virker lett blodtrykksenkende.


De fleste matvarer inneholder magnesium. Fullkornsprodukter, belgfrukter, nøtter og grønne grønnsaker (spinat m.m.) er spesielt rike på magnesium.


Innhold pr tablett:

200 mg magnesium


Pakning:

150 tabletter

183150N

Lignende produkter