New Nordic Blue Berry

New Nordic Blue Berry

Artikkelnummer: 3113
Pris kr
Ord. kr
Rek. kr
Farge
Valgt farge

Produktinformasjon

Blåbær er godt for blant annet hjernen og øynene! Blue Berry plus øyenvitamin er høykonsentrerte blåbærtabletter med et høyt innhold av bio-aktive anthocyanocider og naturlig lutein som bidrar til å opprettholde øyets vitalitet. Ingredienser som øyentrøst og vindruekjerne ekstrakt bidrar til å beskytte mot frie radikaler.

Lutein er godt for øynene, og har fått sitt navn fra øyets "Macula lutea" - den gule flekken, som man fokuserer med. Kroppen produserer ikke dette selv og er avhengig av dette gjennom kosten. Hver daglige dose med Blue Berry gir hele 10 mg med lutein, og dette kommer fra tagetes.


Lutein og zeaxanthin er karotener som finnes naturlig i menneskets serum og er særlig konsentrert i øyets makula. Det er et gult pigment, som beskytter denne delen av netthinnen mot fotosyntetisk påvirkning av ultrafiolette stråler. Disse spesialiserte netthinnecellene, som omfatter fotoreseptorer, har et spesielt stort innhold av flerumettede fettsyrer og er derfor underlagt en nedbrytningsprosess, som skjer pga frie radikaler. Lutein og zeaxanthin danner et effektivt pigment i netthinnen og beskytter mot frie radikaler.


Lutein dannes ikke naturlig i kroppen, men kan tilføres via grønne grønnsaker, som f.eks. brokkoli og spinat. Det er disse som inneholder de høyeste mengdene. I kosttilskudd er lutein utvunnet fra ringblomst. I Skandinavia er det gjennomsnittlige inntaket av lutein via kosten ca. 1,5 mg per dag. Nye studier viser at vi behøver 6 mg om dagen for å oppnå en beskyttende effekt. Det kan være vanskelig å få i seg så store mengder grønne grønnsaker daglig.


Zeaxthantin forekommer i forbindelse med lutein. Lutein omdannes naturlig til zeaxthantin når det behøves i netthinnen. Derfor trenger ikke kroppen å få tilført supplerende zeaxthantin. Nye kliniske studier viser at mangel på lutein øker risikoen for å utvikle aldersrelaterte øyensykdommer. Videre viser studiene at et daglig inntak av 6 mg lutein regenererer makula og beskytter øyet mot de skadelige UV strålene.


Disse studiene har også tydelig vist at et luteintilskudd forbedrer de visuelle funksjonene for personer med aldersrelatert makula degenerasjon, grå stær og andre aldersrelaterte øyensykdommer

Innhold pr. dagsdose av 2 tabletter

Standardiserte ekstrakter tilsvarende:

400 mcg Vitamin A (50 % av referanseverdi)

10 mg Zink (100 % av referanseverdi)

1 mg Kobber (100 % av referanseverdi)

2000 mg tørket blåbær ekstrakt (tilsvarer 10 000 mg ferske blåbær)

100 mg tørket tagetes ekstrakt standardisert til 10 % lutein (tilsvarer 10,0 mg lutein)

1000 mg tørket øyentrøst ekstrakt

1000 mg tørket vindruekjerne ekstrakt


Produktet inneholder ikke energi, protein, karbohydrater, fett, laktose, sukker, gluten, hvete eller gjær. Kan brukes av vegetarianere, veganere og diabetikere.


Dosering:

2 tabletter daglig med et glass vann i forbindelse med et måltid. Bør ikke anvendes av gravide, ammende eller barn under 11 år. Oppbevares utilgjengelig for barn.


Pakning:

60 tabletter (1 måneds bruk)

123060N

Lignende produkter