Med-Eq Oxytarm Frukt & Fiber Plomme

Med-Eq Oxytarm Frukt & Fiber Plomme

Artikkelnummer: 3082
Pris kr
Ord. kr
Rek. kr
Farge
Valgt farge

Produktinformasjon

Oxytarm Frukt & Fiber Plomme har endelig kommet på markedet! Syltet Japansk aprikos kom til Japan fra Kina så tidlig som på 700 tallet. Den ble først introdusert som en medisin fra frukten de kalte for ume. Senere ble selve umetreet importert til Japan og fra midten av Heian perioden (794-1192) finner man de første skriftene om Umeboshi. Det står skrevet at keiser Murakami ble frisk ved å bruke umeboshi.

I Kamakuraperioden (1192-1333) begynte Samuraiene å bruke umeboshi først som en motgift og senere, i Murachami perioden (1338-1573), for å stimulere appetitten. Det var først vesentlig senere, i Edo perioden på 1800 tallet, at man skjønte at umeboshi hjalp for tretthet og utmattelse og at det var det som gjorde den så populær blant samuraiene. I dag er syltet japansk aprikos en nærmest uerstattelig del av kostholdet i Japan. Mange millioner japanere starter dagen med en umeboshi som de gjerne skylder ned med grønn te eller puer te.


Vi har tatt denne tradisjonelle og i Japan, meget avholdte medisinfrukten, og gjort den til et enda bedre kosttilskudd, tilpasset vårt nordiske levesett.


Det er disse ingrediensene som gjør produktet unikt:

Syltet japansk aprikos – Umeboshi

Umeboshi regnes som fjerne Østens svar på både aspirin og eple. Plommen er en utmerket ”hang-over/dagen derpå hjelp” og i Asia anses en ”Umeboshi om dagen” som den aller beste forebyggende “medisin” som finnes. Plommens naturlige innhold av sitronsyre nøytraliserer tretthet, stimulerer fordøyelsen og hjelper til å fjerne giftstoffer fra kroppen.


Gode tarmbakterier - probiotiske melkesyrebakterier og bifidobakterier. I en artikkel i Tidsskrift for Den norske lægeforening konkluderes det slik: Dokumentasjonen viser at en styrking av den naturlige tarmmikrofloraen kan medvirke til å forebygge og lindre lettere fordøyelsesbesvær som skyldes tarminfeksjoner, antibiotikabruk eller en uregelmessig og stresset livsstil.


Te – grønn te og puer te

Grønn te inneholder mye av flavonoidet ECGC, en substans som både er en kraftig antioksidant, gir økt forbrenning og som har antibakterielle egenskaper. Puer te sies å styrke fordøyelsen og forskning viser at den har kolesterolsenkende effekt. I Japan er det vanlig å drikke te og spise Umeboshi samtidig.


Lakrisrot

Lakrisrot er en gammel legeplante med minst 3000 år lang historie som medisinplante. Den er først og fremst brukt som et tonikum for mage/tarm, men også ved betennelser i øvre luftveier.


Angelica

Kvann (angelica) er bittersøt og aromatisk og regnes som et varmende og styrkende middel. Kvann knyttes primært til plager i fordøyelsessystemet, som dårlig appetitt og fordøyelse, luftplager og kolikk.


Kostfiber

Umeboshi, te, lakrisrot og angelica har alle et naturlig innhold av fiber. En plomme gir derfor en god porsjon fiber som bidrar til å jevne ut blodsukkeret og til å holde tarmen i form.


Plommen er god for mage/tarmkanalen.

Den kan brukes både forbyggende og ved akutte behov. Den bidrar til å ”sette fart” på magen og gir en flat og lett mage. En sunn og sterk bakterieflora spiller en viktig rolle i fordøyelsen og i immunforsvaret. På den måten bidrar produktet til balanse og harmoni i kroppen.


Innhold:

Syltet Japansk aprikos

Probiotiske melkesyrebakterier og bifidobakterier

Te

Lakrisrot

Angelika

Kostfiber


Pakning:

15 plommer


NB: Bør ikke benyttes av gravide eller ammende.

126014N

Lignende produkter